De Tilburgse Revue

De Stichting Tilburgse Revue heeft tot doel om de twee of drie jaar een grootschalige theaterproductie op de planken te zetten. De Stichting hanteert daarbij een aantal uitgangspunten:

  • De Tilburgse Revue wordt gemaakt door een productieteam, dat inhoud, vormgeving, muziek, choreografie en grime verzorgt. Dit zijn professionele mensen uit Tilburg of omgeving.
  • De Tilburgse Revue werkt nauw samen met het kunstvakonderwijs in Tilburg met name met ROC Tilburg en Factorium.
  • De voorstellingen worden gespeeld door een cast van amateurs, die voor iedere productie worden geselecteerd en van samenstelling verandert.
  • De Tilburgse Revue wordt gespeeld in de schouwburgzaal van Theaters Tilburg. Ze kennen een matige toegangsprijs om daardoor alle Tilburgers te interesseren voor deze kunstvorm van eigen bodem.
  • De stichting werkt nauw samen met een groot aantal sponsors, die met alle mogelijke middelen de productie mede mogelijk maken.

De Stichting Tilburgse Revue draagt zorg voor de continuïteit van dit initiatief dat inmiddels aan zijn twaalfde productie toe is. Daarmee is een andere doelstelling ook bereikt: in Tilburg opgeleide, artistieke mensen de uitdaging bieden van een grootschalige theaterproductie.

Onze sponsors