Actueel

""

Dertiende Tilburgse Revue heet Tóp013

Dertiende Tilburgse Revue heet Tóp013

05 juli 2016

De Stichting Tilburgse Revue heeft de letter ´ó´ (oh) van lettertype TilburgsAns geadopteerd. De letter krijgt een positie in de titel van de dertiende Tilburgse Revue: Tóp013. “Het eigenzinnige en vooral Tilburgse lettertype past naadloos bij het karakter van de Tilburgse Revue”, zei Fred van der Westerlaken, voorzitter van de Tilburgse Revue.

Tijdens een sponsorpresentatie nam hij een ingelijste ‘ó’ in ontvangst uit handen van de bedenkers van het lettertype, Sander Neijens en Ivo van Leeuwen. Behalve vooruitkijken naar januari 2018, als Tóp013 op de planken staat in Theaters Tilburg, blikte Van der Westerlaken ook terug.

“De Tilburgse Revue bestaat dertig jaar. Een mijlpaal die wordt onderstreept met extra inspanningen en vooral innovatie. We willen blijven vernieuwen zonder het karakter van de Tilburgse Revue geweld aan te doen.” Dat daarvoor middelen (zowel financieel als in natura) nodig zijn, werd tijdens de bijeenkomst benadrukt.  Een koerswijziging die de Tilburgse Revue doorvoert, gaat gepaard met een oproep in de stad voor ideeën voor onderwerpen/scènes. “Een initiatief om Tilburgers nog meer bij de revue te betrekken”, aldus Jace van de Ven, van het eerste moment als schrijver en meedenker betrokken bij de Tilburgse Revue.

Hij gaf een bloemlezing uit de onderwerpen die door Tilburgers, na een oproep, zijn aangedragen. Hier en daar vulde hij die inhoudelijk aan en daarmee kreeg hij snel de lachers op zijn hand. “Herkenbaarheid en humor vormen in Tóp013 de rode draad.” Begin juli wordt duidelijk welke thema's in welke scenes worden gebruikt en wie daarvoor worden gehonoreerd.

Voorzitter Fred van der Westerlaken toont de door de Stichting Tilburgse Revue geadopteerde TilburgsAns-letter. (Foto: Frans van Aarle)

Onze sponsors

Sponsors van de Tilburgse Revue