Actueel

""

Sander Vredenborg: muzikaal leider/dirigent de TóP 013

23 augustus 2017 | Door: Marie-Thérese Blomme

'Op deze manier iets terug doen voor de stad'

Sander Vredenborg, de muzikaal leider/dirigent van de Tilburgse Revue de TóP 013 is gepokt en gemazeld in de muziek. Bovendien is hij bekend met de Tilburgse Revue want hij drumde in 'Ik zal oe leere', de vorige productie. Zijn passie omvat in een heel breed muzikaal spectrum.

Behalve zijn revue-ervaring heeft Sander ook een enorme muzikale bagage. Hij rondde onder meer in Tilburg zijn dirigentstudie succesvol af, is muziekdocent op het Koning Willem II College, leidt het Brabants Muziektheater, staat voor Theaterorkest Brabant en heeft Symfonie Orkest Helmond-Venray onder zijn hoede. "Ik heb veel aan Tilburg te danken en wil op deze manier iets terug doen", geeft Vredenborg een reden om zijn muzikale kwaliteiten los te laten op de TóP 013. Een andere reden is dat de creativiteit van het productieteam hem enorm aanspreekt. "Alle reden om de uitdaging met twee handen aan te grijpen." Dat hij als muzikaal leider achter de drums plaats neemt, ziet Sander niet als een probleem. "De drummer is een sleutelfiguur, die zorgt een groot deel voor de basis."

Sander gaat de TóP 013 muzikaal invullen met toetsenist Thijs van Gurp, bassist Erwin Botteram, gitarist Sander van Gaans en violiste Addy van Lieshout. Zij geven muzikaal inhoud aan zo'n zestien nummers, van gevoelig tot energieke rap. De composities zijn van de hand van Michael Breukers en Bas Verberk.

De TóP 013, de dertiende Tilburgse Revue, staat in januari 2018 in de Grote Zaal van Theaters Tilburg. Vernieuwing leidt naar dertien eigentijdse scenes waarin Tilburg op een bijzondere maar ook actuele wijze wordt belicht. Een kleurrijke setting, multimedia, dans en pakkende muziek zijn de TóP 013-ingrediënten. Herkenbaarheid en humor vormen in de Tóp 013 als vanzelfsprekend de rode draad.

Onze sponsors