Actueel

""

Tilburgse Revue de TóP 013 werkt aan de voorstelling op één locatie

30 oktober 2017

De Tilburgse Revue speelt, danst, bouwt, maakt kostuums en resideert voortaan in het voormalige gebouw van ROCTilburg aan de Gershwinstraat. Alle geledingen repeteren daar in een gebouw en dat bevalt uitstekend. De TóP 013 ligt op schema en sprankelt.

Tijdens een avondje 'ROCTilburg' wordt al snel duidelijk dat het werken in een gebouw aan dertiende Tilburgse Revue de TóP 013 bij alle disciplines meer dan in de smaak valt. De spelers hebben een 'eigen klaslokaal', het ballet heeft een eigen ruimte en dat geldt ook voor de grime, de kostuumafdeling en de decorbouwers. "Veel synergie", zegt Productieleider Marie-Thérèse Blomme. "Het vergroot de onderlinge contacten, de betrokkenheid bij elkaars werk en overleg is simpel te organiseren." De deelname van de Tilburgse zangeres/acteur Hind Hakki is een van de voorbeelden van de verjongingskuur, die de Tilburgse Revue ondergaat. Kort na een scene wordt ze in een ruimte naast 'het klaslokaal' door de dames van de grime apart genomen. Want: ook de grime repeteert!

Blomme roemt de betrokkenheid van Tilburgse Revue-partner ROC. Ze verwijst daarmee niet alleen naar het gebouw maar ook naar de deelname van ROC-jongeren aan disciplines zoals spel, dans en techniek. Zo worden er filmpjes opgenomen door de afdeling Beeld & Geluid van de opleiding. Maar er zijn ook stageplekken voor ROC-leden. De Tilburgse Revue staat in januari op de planken van de grote zaal in Theaters Tilburg.

Onze sponsors