Actueel

""

Productieteam Tilburgse Revue de TóP 013

14 december 2017

'We zitten meer dan op schema'

'We lopen voor op het schema', 'een mooi creatief proces' en 'veel jonge mensen en multimedia'. Het zijn uitspraken van het productieteam van de Tilburgse Revue de TóP 013: Joris Donders, Ilona Hendriks, Paul Urbanus en Linda van den Hout. In januari staat de productie op de planken van Theaters Tilburg.
"We hebben de planning goed gevolgd met het gevolg dat we nu meer dan op schema zitten." Linda van den Hout geeft aan dat de scenes soepel in elkaar overlopen, de cast en de andere afdelingen van de TóP 013 een hecht team vormen en dat het een zegen is dat alles onder een dak gebeurt. "Vanzelfsprekend is er nog veel werk te verzetten en blijft het van repetitie tot repetitie spannend. Mederegisseur Joris Donders sluit zich aan bij die uitspraken. "We zitten in de afrondende fase en alles valt steeds beter op zijn plek. We hebben nu voldoende tijd om de scènes waarin veel mensen op het podium staan 'te zetten'." Donders noemt het een bewerkelijk proces maar ook een uitdaging omdat multimedia in de vorm van filmpjes met daarin prominente Tilburgsers een grote rol speelt in de productie. Het ontwerp van de totale vormgeving is van de hand van Paul Urbanus. Hij karakteriseert de TóP 013 als een spannende mix van verrassende elementen. "De ambachtelijk vervaardigde kostuums die worden gecombineerd met multimedia en drie beamers, die voor decorwisselingen zorgen." Meer wil hij eigenlijk niet prijsgeven. "Het moet spannend blijven." Wel noemt hij de rol van het ROC waarmee hij uitermate prettig samenwerkt. "Zowel met de leerlingen als de coördinator." Choreograaf Ilona Hendriks is na tien jaar weer terug in het 'revuenestje' met fijne collega's en een TóP-cast. "Werken met amateurs blijft een spannende onderneming met steeds weer andere 'uitdagingen', die ik koester en omarm. Immers de oorsprong van alle professionele podiumkunsten ligt in de grondslag bij het amateurtheater- zang- dans- spel. Of het nu 'state of the art' internationale shows of schilderijen maken zijn óf de Tilburgse Revue...in basis gaat het allemaal om hetzelfde: mensen raken, mensen emotioneren en mensen boeien. Conceptueel denken loopt bij mij door in conceptueel doen en dat laat ik graag tot leven komen in de TóP 013. De Tilburgse Revue biedt mij wederom een platform, om -binnen de kaders- iets prachtigs neer te zetten met een groep hardwerkende en gemotiveerde mensen. Daardoor is de voorbereiding van de productie zo 'top' op schema."
De Tilburgse Revue de TóP 013 staat in januari 2018 dertien keer op de planken van Theaters Tilburg. De scènes zijn nog Tilburgser dan in de vorige Tilburgse Revues. Mis -de TóP 013- niet! Koop nu uw kaarten aan de kassa's van Theaters Tilburg of via www.tilburgserevue.nl

(Foto: Frans van Aarle)

Onze sponsors