Actueel

""

Tilburg weerspiegelt in revue de TóP 013

17 januari 2018

De voorstellingenreeks van de dertiende Tilburgse Revue de TóP 013 staat op het punt te beginnen. Alle disciplines staan op scherp maar er is nog steeds tijd om de laatste puntjes op de 'i' te zetten. Miriam Cools, 'dance captain' en Frank Bierens, verantwoordelijk voor het changeren, verschaffen inzicht.
Miriam omschrijft de Roze Maandag-scène als een heuse 'eyecatcher'. "Tilburg gaat van die scène nog lang nagenieten. Kleurrijk, levendig en voor onze discipline de langste dansact." Haar inbreng reikt verder dan het dansen.
Miriam zorgt in de zeskoppige dansgroep, die van scène tot scène wordt aangevuld met acteurs, voor de onderlinge cohesie. Het plezier spat van hun dansinbreng af. "Alles valt nu op zijn plek. Wij, maar vooral het publiek gaat veel plezier beleven aan de TóP 013."
Perfectionist is ook Frank. Hij zorgt er met zijn changeurs voor dat bij het begin van elke scène de juiste decorstukken op het podium staan en dat alles klaar staat voor de volgende scène. "Tussen de scènes is het vliegensvlug wisselen." De moeilijkste wissel heeft hij in zijn hoofd al enkele malen
uitgevoerd: het bed van Koningin Maxima er af en de beiaard er op. Nee, hij ziet er niet tegen op. Frank draait al sinds 2000 mee in de Tilburgse Revue en is daardoor gepokt en gemazeld als het gaat over de wissels van de decors. Ook de inbreng daarbij van de spelers roemt hij. "Wat de spelers kunnen doen, moeten ze ook doen. Het is leuker als zij op het podium staan dan wij in onze zwarte kleding."
De TóP 013 heeft de stad Tilburg als stralend middelpunt. Van carnaval tot de Warandeloop en van de Meimarkt tot Roze Maandag tijdens de Tilburgse kermis. Tilburg ten voeten uit neergezet door een enthousiaste groep van zo'n 130 mensen. Vernieuwing leidt naar eigentijdse scènes waarin kleur, multimedia, dans en pakkende muziek de TóP 013-ingrediënten zijn.
Herkenbaarheid en humor vormen in de TóP 013 als vanzelfsprekend de rode draad. De voorstellingen vinden plaats in Theaters Tilburg op 18, 19, 20, 21, 24, 25, 26 en 27 januari om 20.15 uur. De matinees zijn op 20, 27 en 28 januari om 14.30 uur. 

Onze sponsors